Tenisz

Sloane Stephens és Madison Keys jutott be az amerikai nyílt teniszbajnokság női egyesének döntőjébe, vagyis a négy amerikai közül a két legfiatalabb. Előbbi Venus Williams, utóbbi Coco Vandeweghe legyőzésével lett finalista.

Williams az idei harmadik döntőjéért szállt harcba, a 37 éves játékos korábban az Australian Open és a wimbledoni torna fináléjában is szerepelt. New Yorkban azonban már nem fog, hiába állt hozzá közel.

32 évvel később a US Openen ugyanez a helyzet állt elő, ráadásul ott volt a legjobbak között a sokadvirágzását élő Venus Williams is, aki 37 évesen szenzációs évet futott: az Australian Openen  és Wimbledonban is döntőt vívhatott, és ettől a bravúrtól New Yorkban sem állt messze. Stephens 6:1-re nyerte az első szettet, ám a kétszeres US Open-győztes a második játszmában letarolta ellenfelét 6:0-ra, így a döntés az utolsó játszmára maradt. A védső szett gigászi küzdelmet hozott, végül Stephens 7:5-re tudott diadalmaskodni.

Kevesebb izgalmat hozott a másik elüdöntő, a 22 esztendős Madison Keys az első szettet 6:1-re, a következőt 6:2-re nyerve érte el a finálét.

Sloane Stephens megszerezte karrierje első Grand Slam-trófeáját, a US Open fináléjában 62 perc alatt győzte le honfitársát, a szintén amerikai Madison Keyst 6:3, 6:0-ra.

Hírek

  • 2017 us open eredmények
    2017-10-10 08:20:48

     

     Sloane Stephens megszerezte karrierje első Grand Slam-trófeáját, a US Open fináléjában 62 perc alatt győzte le honfitársát, a szintén amerikai Madison Keyst 6:3, 6:0-ra.

    Rafael Nadal félelmetesen stabil, magabiztos teljesítménnyel győzte le a dél-afrikai Kevin Andersont, így a US Openen karrierje 16. Grand Slam-trófeáját emelhette a magasba. A végeredmény 6:3, 6:3, 6:4 lett.

     

Asztali nézet